FASILITOINTI 

Fasilitointikeskustelut ovat konsultin ja osallistujan välisiä kahdenkeskisiä, luottamuksellisia keskusteluita. Niiden tavoitteena on antaa osallistujalle käytännönläheistä tukea tutkimuksen tai arvioinnin kohdennettuun hyödyntämiseen. Kahdenkeskinen keskustelu mahdollistaa sen, että konsultti voi paneutua syvällisesti kyseisen henkilön tilanteeseen, persoonaan ja muihin lähtökohtiin ja antaa näin paremmin ”täsmävinkkejä” kuin valmennusryhmässä on mahdollista. 

Fasilitointikeskusteluita pidetään useimmiten esimiesten 360-arviointien ja asiantuntijoiden 270-arviointien yhteydessä. Niiden kesto on tyypillisesti 1 – 2 tuntia riippuen mm. siitä, onko osallistujille järjestetty yhteistä ryhmävalmennusta.

COACHING

Coaching tukee yksilön kehittymistä ja on joustava menetelmä, jossa valmennettava voi kehittää johtamisosaamistaan sekä työyhteisö-, vuorovaikutus- ja kommunikointitaitojaan. Koska kysymyksessä on prosessi, jolla on kokonaistavoite, niin siihen kuuluu useampi tapaaminen. Jokaiselle tapaamiselle asetetaan konkreettinen osatavoite.

Coaching antaa johtajille, esimiehille tai vaativaa asiantuntijatyötä tekeville tukea ja työkaluja tavoitteiden saavuttamiseen. Coachingia voidaan hyödyntää myös siirryttäessä asiantuntijasta esimieheksi.

Toteutamme coachingia yksilöllisesti ja ryhmämuotoisena. Corporate Spiritissä coaching tukee ja kehittää valmennettavan kykyjä johtaa muita ihmisiä, toimintaa, muutoksia ja itseään.

Coaching sopii osaksi esimiesten ja asiantuntijoiden kehittämisohjelmia ja johtoryhmien kehittämistä.

KYSY LISÄÄ:

Esko Piekkari
People & Business Development Director
  +358 50 043 3311
  Lähetä viesti
Kenneth Söderholm
Senior Consultant
  +358 40 534 1564
  Lähetä viesti
TULE KÄYMÄÄN

Corporate Spirit Oy
Spektri Business Park, TRIO, 4.krs
Metsänneidonkuja 8
02130 Espoo

Corporate Spirit Oy
Läntinen Pitkäkatu 21-23 C
20100 Turku
OTA YHTEYTTÄ

+358 9 452 0730
info@corporatespirit.fi
www.corporatespirit.fi
SEURAA MEITÄ
TILAA UUTISKIRJE